دسته بندی نشده

چرا با ابداع کابل های خود تنظیم هنوز به ترموستات ها نیاز می باشد؟

ترموستات

کابل های خود تنظیم و نیاز آن ها به ترموستات از مسائلی است که قصد داریم بررسی کنیم. کلمه “خود تنظیم” این تصور را ایجاد می‌کند که کابل به دمای مشخصی می‌رسد و تا زمانی که روشن است در آن دما باقی می‌ماند، بنابراین نیازی به ترموستات یا سایر وسایل کنترل دما نیست. اما واقعیت کابل‌های خود تنظیم پیچیده‌تر از این است. در برخی موارد نیازی به کنترل‌کننده دما یا ترموستات نیست، اما در بیشتر مواقع، برای جلوگیری از هدررفت برق و هزینه و پیشگیری از حوادث ناگوار، استفاده از یک کنترل‌کننده دما در سیستم هیت تریس بسیار مهم است.

اولین نکته‌ای که باید بدانید در رابطه با کابل های خود تنظیم بدانید این است که واژه “خود تنظیم” که سال‌ها پیش توسط سازنده اصلی این محصول انتخاب شد، در واقع یک اصطلاح دقیق و جامع نیست. شاید واژه “خود محدود کننده” مناسب‌تر باشد. مزیت اصلی این کابل‌ها نسبت به کابل‌های حرارتی توان ثابت این نیست که دمای کاری خاصی را حفظ می‌کنند، بلکه این است که نمی‌توانند آنقدر داغ شوند که بیش از حد گرم شده و به خود آسیب برسانند.

به عبارت دیگر، کابل های خود تنظیم به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با افزایش دما، جریان الکتریسیته را به تدریج کاهش می‌دهند، تا زمانی که در نقطه‌ای و در جایی زیر دمایی که باعث آسیب به کابل می‌شود، جریان برق به طور کامل متوقف شده و گرم شدن کابل نیز پایان یابد. بنابراین، این کابل‌ها نمی‌توانند دمای خاص و مطلوبی را تضمین کنند و این یکی از مهم‌ترین دلایلی است که ترموستات‌ها و کنترل‌کننده‌های دما همچنان جایگاه خود را حفظ کرده‌اند. اما این تنها دلیل نیست و دلایل دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

ذخیره ی انرژی در کابل های خود تنظیم

مهمترین دلیل، صرفه‌جویی در انرژی است. فرض کنید از کابل های خود تنظیم برای جلوگیری از یخ زدن لوله آب استفاده می‌کنید. کابل به درستی نصب می‌شود و به طور موثری از یخ زدگی آب جلوگیری می‌کند، اما این پایان ماجرا نیست. کابل همچنان به لوله و آب گرما پمپاژ می‌کند. در این میان، بیشتر آن گرما به دلیل اختلاف دمای شدید بین لوله و هوای بیرون (مگر اینکه عایق بسیار ضخیم داشته باشید) و همچنین آبی که از طریق لوله جریان می‌یابد، از سیستم خارج می‌شود. به همین دلیل، کابل به دمای خاموشی خود نمی‌رسد و در دمای نسبتاً خنک باقی می‌ماند که این نقطه جایی است که کابل بیشترین مصرف انرژی را دارد.

وضعیت حتی بدتر می‌شود اگر کابل در یک ناودان یا روی سقف باشد. حتی در تابستان نیز بخش‌هایی از این کابل روشن می‌ماند و برق مصرف می‌کند، بنابراین باید جریان برق آن را به صورت دستی قطع کنید. جای تعجب نخواهد بود که بدانید کابل‌های خود تنظیم به ندرت به مرحله خاموشی مطلق می‌رسند و در بسیاری از مواقع بخشی از کابل روشن باقی می‌ماند و برق مصرف می‌کند.

خودتنظیم

فراموشی:

فراموشی یکی دیگر از دلایل مهم است. وقتی هوا گرم می‌شود، معمولاً کابل‌های حرارتی را خاموش یا قطع می‌کنید تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنید. همه ما دوست داریم فکر کنیم که وقتی هوا دوباره سرد می‌شود، به یاد خواهیم آورد که کابل را دوباره وصل کنیم، اما تجربه نشان داده است که انسان احتمالاً کم‌اعتمادترین مکانیسم سوئیچینگ است. حتی ممکن است در یک ویلا یا منطقه ییلاقی با یک سرمای ناگهانی مواجه شوید و به دلیل بعد مسافت، فرصت دوباره راه‌اندازی آن را نداشته باشید. تنها یک بار فراموش کردن کافی است تا با لوله‌های یخ‌زده یا سدهای یخی مواجه شوید، که در این مرحله معمولاً از نقطه‌ای که کابل حرارتی می‌تواند به شما کمک کند، عبور کرده‌اید و باید به دنبال تعمیر و جایگزینی لوله‌ها و تجهیزات جدید باشید.

 میزان اهمیت دقت در کابل های خود تنظیم:

آخرین و مهم ترین دلیل، دقت است، به‌ویژه در استفاده‌های صنعتی از این نوع کابل. کابل‌های خود تنظیم نمی‌توانند حساسیت و دقت تنظیم دما مانند ترموستات‌ها را فراهم کنند. این کابل‌ها اغلب در کاربردهای صنعتی که نیاز به حفظ دما در محدوده خاصی دارند، استفاده می‌شوند. در این موارد، به دلیل ویژگی ذاتی این کابل‌ها، نگرانی در مورد گرم شدن بیش از حد و آسیب به خود کابل و بار کار برطرف می‌شود. با این حال، این اشتباه است که فکر کنیم کابل “خود تنظیم” می‌تواند دما را دقیقاً طبق مشخصات ذکر شده و دمای تعیین شده توسط واحد مهندسی تنظیم کند. رسیدن به دمای دقیق به بسیاری از متغیرهای پیچیده بستگی دارد و تنظیم نادقیق ورودی از طریق انتخاب کابل، هرگز به دقتی که حتی یک ترموستات معمولی می‌تواند با اندازه‌گیری گرمای واقعی تولید شده ارائه دهد، نمی‌رسد.

مروز کلی انواع کابل خود تنظیم:

a. کابل‌های خودتنظیم با دمای پایین: این کابل‌ها برای استفاده در محیط‌هایی با دمای کم مناسب هستند و برای جلوگیری از یخ‌زدگی لوله‌ها و سیستم‌های حساس به سرما به کار می‌روند.

b. کابل‌های خودتنظیم با دمای متوسط: این نوع کابل‌ها در دماهای معمولی عمل می‌کنند و مناسب برای کاربردهای صنعتی و تجاری می‌باشند. این کابل‌ها توانایی تنظیم دمای خود را براساس نیاز محیط دارند.

c. کابل‌های خودتنظیم با دمای بالا: این کابل‌ها برای محیط‌هایی با دمای بالا طراحی شده‌اند و در صنایع سنگین و مکان‌هایی که نیاز به حرارت بالا دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید